Lichtbak Hengelo

Wanneer je door het gezellige centrum van Hengelo loopt, is de kans groot dat je ze tegenkomt: lichtbakken. Deze heldere borden met verlichte letters of afbeeldingen zijn niet alleen praktisch, maar ook heel sfeervol. In deze tekst vertel ik je meer over de lichtbakken in Hengelo en waarom ze zo’n toegevoegde waarde hebben voor de stad.

Waarom lichtbakken?

Maar waarom kiezen winkels en bedrijven in Hengelo eigenlijk voor lichtbakken? Het antwoord is simpel: lichtbakken zijn ontzettend effectief in het trekken van de aandacht. De verlichting zorgt ervoor dat de boodschap op het bord nog beter opvalt, zelfs als het buiten al donker is. Daarnaast zijn lichtbakken ook heel flexibel. Je kunt ze in allerlei formaten en vormen laten maken en de afbeeldingen of teksten zijn gemakkelijk te vervangen. Hierdoor kunnen winkeliers snel inspelen op acties of seizoensgebonden thema’s.

De lichtbakken in Hengelo

Als je door Hengelo loopt, zul je zien dat er behoorlijk wat lichtbakken te vinden zijn. Niet alleen bij winkels en bedrijven, maar ook bij horecagelegenheden en culturele instellingen. Zo het Rabo Theater bijvoorbeeld een prachtige lichtbak die al van veraf te zien is. Ook het poppodium Metropool heeft een opvallende lichtbak boven de ingang hangen. Maar ook de kleinere winkels maken graag gebruik van de mogelijkheden van lichtbakken. Zo hebben de lokale bloemist, de kapper en de sigarenwinkel om de hoek allemaal een lichtbak aan de gevel hangen.

Een toegevoegde waarde voor de stad

De lichtbakken in Hengelo dragen niet alleen bij aan de individuele uitstraling van bedrijven en instellingen, maar ook aan de sfeer van de stad als geheel. Het is namelijk een mooie manier om de gezelligheid en bedrijvigheid van het centrum te benadrukken, zeker in de donkere wintermaanden. Bovendien zorgen de lichtbakken ervoor dat bezoekers de weg vinden naar de verschillende winkels en culturele instellingen. En dat is natuurlijk goed voor de lokale economie!