Aanleverspecificaties

Er zijn verschillende manieren om je bestand(en) bij Visionflex aan te leveren:

E-mailen

Je kunt de bestand naar ons mailen: info@visionflex.nl. Jouw bestanden worden dan handmatig gecontroleerd. Wij verzoeken je in de email een duidelijke verwijzing te geven van de betreffende ordernummer. Als de bestanden om een of andere reden niet goed door de controle komen, wordt je hiervan per mail of telefonisch op de hoogte gebracht. Indien het bestand niet juist is, zal dit consequenties hebben voor de levertijd.

WeTransfer

Je kunt de bestanden ook aanleveren via WeTransfer. Hier kun je GRATIS bestanden tot 2 GB uploaden. De bestanden worden dan tijdens kantooruren semi-automatisch bij ons gecontroleerd. Wanneer de bestanden niet voldoen aan onze criteria word je hiervan op de hoogte gebracht via het e-mailadres dat bij ons onder jouw account bekend is. Versturen van grote bestanden kan via: www.wetransfer.com

Visionflex kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teleurstellend resultaat als gevolg van niet juist aangeleverde bestanden. Denk hierbij aan taal en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, rasters, verlooptinten etc. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden.

Bestanden kunnen worden aangeleverd in onderstaande bestandsformaten:

AI, EPS, PDF, PSD, JPG, TIF, andere bestanden in overleg.

We wijzen je erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/contouren moeten worden aangeleverd. Indien je PSD-bestanden wil aanleveren dan verzoeken wij je dit per mail aan ons te sturen. Door het gebruik van lagen in een PSD-bestand kan dit niet via ons uploadsysteem.

Als je het bestand aanlevert, gaat onze voorkeur uit naar een (certified) PDF. Indien je afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie van 300 dpi aan. Omdat wij weten dat dit niet altijd mogelijk is, hanteren wij een minimum van 150 dpi. Als de afbeelding of het bestand een mindere resolutie heeft van 150 dpi kan er niet scherp gedrukt worden. In de PDF is dit veelal te zien in het ontwerp. Wil je toch het bestand met een lagere resolutie van 150 dpi aanleveren, dat is dat uiteraard mogelijk.

Kleuren

Full color

Full color (4/0 – 4/4) bestanden moeten altijd worden opgemaakt in CMYK. Wij accepteren de volgende bestanden:

Note: Je dient altijd bij full color drukwerk PMS kleuren omzetten naar CMYK.

De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 300%. Wanneer je bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Als zwart echt diep zwart moet zijn, voeg je 10% toe bij C, M en Y, dus dan krijg je: 10%C +10%M + 10%Y +100%K. Maar nooit voor zwarte teksten. Een mix van 400% (dus hoger dan 300%) kan vlekken en andere storende factoren in het drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt om niet meer dan 280% kleurdekking te geven bij CMYK. %C + %M + %Y + %K

PMS kleuren

Bestanden met een-, twee- of driekleurig drukwerk moeten worden opgemaakt in PMS solid colors). Deze kleurcodes moet je meegeven in het document. Wanneer er een “doorschijnende” kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale doorschijnendheidsfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit. Wanneer een tint van de kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale waarde is.

Formaten en Snijmarges

Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. Houd hierbij rekening met 3 mm snijmarge/afloop aan alle zijden. We adviseren je binnen het ontwerp altijd minimaal 3 mm binnen het netto formaat werkt zodat belangrijke teksten en/of afbeeldingen niet kunnen komen te vervallen.

Mocht je geen ontwerp kunnen aanleveren, kan onze DTP’er een ontwerp maken tegen een vast uurtarief.

Indien je vragen hebt, kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem contact op met ons

Heb je nieuwbouwplannen, vraag ons om advies of kom langs voor een oriënterend gesprek.

Neem contact op